CREIEM EN LA IGUALTAT I EN LA DIGNITAT DE LES PERSONES (BUTLLETÍ INFORMATIU 10 de febrer nº 539. Any 2019)



A continuació us tornem a fer avinent el PREGÓ del grup de Mans Unides de Terrassa per la  campanya d’aquest any:


“Terrassa, febrer 2019 

Benvolguts: Estem en el S. XXI i a hores d’ara, les xifres de la pobresa, són escandaloses. En el nostre 60 aniversari, Mans Unides, continuem sentint el mateix i veiem: rostres de nens desnodrits, joves desocupats, pagesos expulsats dels seus territoris, treballadors mal retribuïts, rostres de dones  maltractades...

Mans Unides reconeix que la situació actual de pobresa i fam en el món, és la màxima demostració de la falta dels drets humans. 

Per això el St. Pare Francesc ens diu que hem de passar a l’acció, perquè tothom pugui dur una vida digna. En aquesta tasca les dones ocupen un lloc destacat, perquè com ens recorda el  lema d’aquesta campanya del 2019 “LES DONES NO SÓN COM TE LES IMAGINES: NI INDEPENDENTS NI SEGURES NI AMB VEU”. 

Gràcies perquè ajudant a Mans Unides podem triar endavant els nostres projectes que durant 60 anys han estat molts. Moltes gràcies! 

Aquest diumenge és el dia dedicat a la col·lecta de MANS UNIDES. Confiem en la vostra generositat”. 

El projecte que l’Arxiprestat de Terrassa, juntament amb el de Rubí, s’ubica a Perú, a la Ciutat de Juliaca, Puno. Els beneficiaris  directes són 420 dones agrupades en 25 grups de mares que integren l’Organització de Dones de Juliaca, 1700 adolescents, 1000 pares de família i 50 educadors. Es col·labora amb equips, materials i subministraments, personal tècnic per a la formació i capacitació educativa. Campanyes a favor dels drets de la dona: escola d’escolta, orientació i assessoria a dones per evitar i denunciar la violència    física i sexual. Tallers de lideratge i rols familiars. Escoles de pares que eduquen. En la mesura de les nostres possibilitats, siguem generosos! 

Mn. Joan Làzaro i Padrós