SER PASTORS COM JESÚS, EL BON PASTOR (BUTLLETÍ INFORMATIU 30 de juny nº 559. Any 2019)


Ja és tradició que a la nostra jove Diòcesi de Terrassa,  el dia 29 de juny, solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, a les 12 del migdia, es faci pública la previsió de nomenaments que tindran efecte a partir del mes de  setembre, quan comenci el nou curs pastoral.  

Després de quasi tretze anys a l’estimada Parròquia de Sant Cristòfor de Terrassa, el Sr. Bisbe, ha considerat que era el moment que l’amic Mn. Ivan Ortega, de grata memòria,  en passi a ser el nou rector, i que un servidor sigui destinat al servei de la Parròquia de la Sagrada Família de Terrassa, en substitució de l’amic Mn. Josep  Esplugas. 

Tot i saber que ha de passar en un moment o altre, i que quan vam ser ordenats preveres, vam prometre respecte i obediència al Bisbe i als seus successors, això no treu que, en situacions com aquesta, de canvi de Parròquia, hom  ho visqui amb sensacions diverses, que resumeixo així: sorpresa, respecte, agraïment i confiança. Sorpresa, perquè  ja m’havia fet a la idea de que no canviaria de parròquia. Respecte, perquè em veig molt fràgil i limitat. Agraïment, a la família parroquial de Sant Cristòfor, la meva primera Parròquia com a rector, per tot el que m’heu ensenyat, al mateix temps que us demano perdó en tot allò que us hagi fallat. I ho faig extensiu a totes les persones i entitats del Barri de Ca n’Anglada amb qui he tingut el goig de col·laborar. Confiança en el Senyor, en la força del seu Esperit Sant, que és qui condueix l’Església i que haurà ajudat al nostre Bisbe a discernir que era el més convenient. En qualsevol cas, li agraeixo la confiança que ha dipositat en qui us parla per encomanar-li la nova  missió de ser pastor de la Parròquia de la Sagrada Família, que amb tota humilitat procuraré dur a terme. Confiança que ben segur podeu posar, amics de Sant Cristòfor, en Mn. Ivan Ortega, que coneixeu bé dels anys que va estar entre nosaltres com a vicari adscrit, una bona persona,  treballador, servicial  i que entre moltes  altres virtuts, sap  escoltar i acompanyar i és profundament creient i solidari. 

Ja tindrem ocasió de fer el comiat i la rebuda, però per endavant us demano que ho porteu a la pregària, a fi que cadascú pugui acomplir la missió encomanada com a pastor, a imatge i semblança de Jesucrist, el Bon Pastor. 

Mn. Joan Làzaro i Padrós