DIMECRES DE CENDRA: COMENÇA LA QUARESMA (BUTLLETÍ INFORMATIU 3 de març nº 542. Any 2019)



Dimecres vinent, dia 6 de març, comença la Quaresma amb una Eucaristia dins la qual hi haurà el ritus de la imposició de la Cendra. Amb aquest signe senzill i entranyable acollirem la invitació que se’ns fa personalment i comunitàriament a “Convertir-nos i creure en l’Evangeli”. Per subratllar-ho, enguany, el celebrarem tots junts, amb els infants, adolescents i joves de la Catequesi, Ktclub i Confirmació  i amb les seves famílies, amb el desig de compartir aquest camí Quaresmal de conversió de tot cor. Convertir-se significa girar-se de cara i obrir el cor a Déu que ens estima sense mesura. És deixar que Déu, amb la força del seu amor, ens renovi totalment per a poder viure en el goig de la comunió amb Ell i amb els germans.  

Com ens diu el Papa Francesc en el seu missatge Quaresmal d’aquest any “La Quaresma és signe sacramental d’aquesta conversió, és una crida als cristians a encarnar més intensament i concretament el misteri pasqual en la seva vida personal, familiar i social, en particular, mitjançant el dejuni, la pregària i l’almoina. Dejunar, o sigui aprendre a canviar la nostra actitud amb els altres i amb les criatures: de la temptació de “devorar-ho” tot, per a saciar la nostra avidesa, a la capacitat de sofrir per amor, que pot satisfer el buit del nostre cor. Pregar per a saber renunciar a la idolatria i a l’autosuficiència del nostre jo, i declarar-nos necessitats del Senyor i de la seva misericòrdia. Donar almoina per a sortir de la niciesa de viure i acumular-ho tot per a nosaltres mateixos, creient que així ens assegurem el futur que no ens pertany”. 

Per ajudar-nos en la pregària, tenim la devoció popular del Viacrucis, que amb un missatge actualitzat, ofereix allò que és el centre de la nostra fe: la mort salvadora de Crist, amb la pedagogia d’un llenguatge directe, del relat, del cant, de la pregària i del simbolisme de fer-lo caminant. A la nostra Parròquia es resarà tots els dimarts de Quaresma, de les 18:00 h a les 19:00 h, amb el Grupo de Almas Pequeñas.

Així doncs, sentim-nos convidats a començar junts aquest camí de Quaresma, camí de conversió vers la Pasqua, en aquesta celebració del  Dimecres de Cendra, a les 20:30 h, acollint també la invitació del Papa Francesc i dels Bisbes de Catalunya, a que es pregui i es dejuni d’una manera especial per les víctimes dels abusos sexuals: “pecat horrible, completament oposat i en contradicció amb el que Crist i l’Església ens ensenya (21-9-17)”

Mn. Joan Làzaro i Padrós