“CRIST VIU” (BUTLLETÍ INFORMATIU 7 d’abril nº 547. Any 2019)


“ CRIST VIU ” és el títol de la darrera exhortació apostòlica del Papa Francesc, fruit dels treballs del Sínode dels Bisbes celebrat al Vaticà, del 3 al 28 d’octubre de 2018, sobre el tema “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”

Es tracta d’un extens document amb el que el Sant Pare dialoga amb els joves i recull els treballs esmentats. És la primera exhortació apostòlica  dedicada als joves. Va ser firmada el dia 25 de març de 2019, Solemnitat de l’Anunciació del Senyor i oferta pel Papa a la Verge Maria en el Santuari de Loreto, en el sisè aniversari del seu Pontificat. En aquest i en propers butlletins n’anirem compartint alguns dels fragments més significatius. Avui comencem amb el seu  preàmbul: 

“1.Viu Crist, esperança nostra, i Ell és la més bella joventut d’aquest món. Tot el que Ell toca es torna jove, es fa nou, s’omple de vida. Aleshores, les primeres paraules que vull adreçar a cadascun dels joves cristians són: Ell viu i et vol viu! 

2. Ell està en tu, Ell està amb tu i mai no se’n va. Per més que t’allunyis, allà està el Ressuscitat, cridant-te i esperant-te per a tornar a començar. Quan et sentis envellit per la tristesa, les rancúnies, les pors, els dubtes o els  fracassos, Ell estarà allà per a retornar-te la força i l’esperança. 

3. A tots els joves cristians els escric amb afecte aquesta Exhortació apostòlica, és a dir, una carta que recorda algunes conviccions de la nostra fe i que al mateix temps encoratja a creure en la santedat i en el compromís amb la   pròpia vocació. Però atès que es una fita dins el camí sinodal, m’adreço al   mateix temps a tot el Poble de Déu, als seus pastors i als seus fidels, perquè la reflexió sobre els joves i pels joves ens convoca i ens estimula a tots. Per consegüent, en alguns paràgrafs parlaré directament als joves i en d’altres oferiré plantejaments més  generals per al discerniment eclesial. 

4. M’he deixat inspirar per la riquesa de les reflexions i diàlegs del Sínode de l’any passat. No podré recollir aquí totes les aportacions que Vostès podran llegir en el Document final, però he tractat d’assumir en la redacció d’aquesta carta les propostes que em van semblar més significatives...”. Continuarà. 

Mn. Joan Làzaro i Padrós