“CRIST VIU” VII (BUTLLETÍ INFORMATIU 19 de maig nº 553. Any 2019)


En aquest Diumenge V de Pasqua, en que Jesús, a l’Evangeli que avui es proclama en totes les Eucaristies, diu que ens dona “un manament nou: que us estimeu els uns als altres. Tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres. Per l’estimació que us tindreu entre  vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus”;  continuem llegint l’exhortació del Papa Francesc, “ Crist viu ”, capítol 3r :“Vosaltres sou l’ara de Déu”, amb el subtítol: “Hi ha sortida”, adreçant-se molt especialment als joves: 

“*Et recordo la bona notícia que ens va regalar el matí de la Resurrecció: que en totes les situacions obscures o doloroses que hem esmentat hi ha sortida. Per  exemple, és veritat que el món digital pot posar-te davant el risc de l’entotsolament, de l’aïllament i del plaer buit. Però no oblidis que hi ha joves que també en aquests àmbits són creatius i a vegades genials. És el que feia el jove servent de Déu Carlos Acutis (nº 104).

*Ell sabia molt bé que aquests mecanismes de la comunicació, de la publicitat i de les xarxes socials poden ser utilitzats per a fer-nos tornar éssers     endormiscats, dependents del consum i de les novetats que podem comprar, obsessionats pel temps lliure, reclosos en la negativitat. Però ell va ser capaç de fer servir les noves tècniques de comunicació per a transmetre l’Evangeli, per a comunicar valors i bellesa (nº 105)

*No deixis que et robin l’esperança i l’alegria, que et narcotitzin per utilitzar-te com a esclau dels seus interessos. Atreveix-te a ser més, perquè el teu ésser  importa més que qualsevol cosa. No et serveix tenir o aparèixer. Pots arribar a ser el que Déu, el teu Creador, sap que ets, si reconeixes que ets cridat a molt. Invoca l’Esperit Sant i camina amb confiança cap a la gran meta: la santedat. Així no seràs una fotocòpia. Seràs plenament tu mateix (nº 107)

*Si ets jove en edat, però et sents feble, cansat o desil·lusionat, demana a   Jesús que et renovi. Amb ell no falta l’esperança. El mateix pots fer si  et sents submergit en els vicis, els mals costums, l’egoisme o la comoditat     malaltissa. Jesús, ple de vida, vol ajudar-te perquè ser jove valgui la pena. Així no privaràs el món d’aquesta aportació que només tu pots fer-li, essent únic i irrepetible com ets  (nº 111)”.Que així sigui!!!                       

Mn. Joan Làzaro i Padrós