“CRIST VIU” VIII (BUTLLETÍ INFORMATIU 26 de maig nº 554. Any 2019)



Hem arribat al Diumenge VI de Pasqua, i continuem la lectura compartida de l’exhortació del Papa Francesc Crist viu ”,  adreçada especialment als joves, avui el capítol IV, titulat: “El gran anunci per a tots els joves”, amb un    encapçalament ben eloqüent: “Un Déu que és amor”: 

“*Abans que tot vull dir a cada un la primera veritat: “Déu t’estima”. Si ja ho havies sentit no importa, t’ho vull recordar: Déu t’estima. No en dubtis mai, més enllà del que et passi en la vida. En qualsevol circumstància, ets infinitament estimat  (nº 112)

*És un amor “ que no aixafa, és un amor que no margina, que no calla, un amor que no humilia ni anorrea. És l’amor del Senyor, un amor de cada dia, discret i respectuós, amor de llibertat i per a la llibertat, amor que guareix i que aixeca. És l’amor del Senyor que sap més d’aixecaments que de caigudes, de reconciliació que de prohibició, de donar nova oportunitat que de condemnar, de futur que de passat” (nº 116)

*Quan et demana alguna cosa o quan senzillament permet aquests desafiaments que et presenta la vida, espera que li donis un espai per a poder fer-te anar endavant, per a promoure’t, per a madurarte. No el molesta que li expressis els teus qüestionaments; el que el preocupa és que no li parlis, que no t’obris amb sinceritat al diàleg amb ell. Conta la Bíblia que Jacob va tenir una baralla amb Déu (cf. Gn 32,25-31), i això no l’apartà pas del camí del Senyor.   En realitat, és ell mateix qui ens exhorta: “Veniu i veurem qui té raó” (Is 1,18). El seu amor és tan real, tan veritable, tan concret, que ens ofereix una relació plena de diàleg sincer i fecund. Finalment, busca l’abraçada del teu Pare del cel en el rostre amorós dels seus valents testimonis a la terra!” (nº117). Que així sigui! 

Mn. Joan Làzaro i Padrós